Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Nolibre

lauantai 28. toukokuuta 2016

Taustasumennus, done!


Tänään mä sitten opiskelin valokuvausjuttuja, niin kuin uhosin.

 Kun aamulla heräsin, aamukahvin lomassa aloin etsiin googlesta tietoa hakusanoilla "kuvan taustan sumennus" ja sieltähän niitä ohjeita löyty heti. Muutaman tunnin opiskelin sellaisia asioita kuin kameran aukko, aukon koko, polttoväli, herkkyys jne. Hetken mun piti hakata päätä seinään, ennen kuin tajusin miten säädän kamerasta kaikki yksiköt kohdilleen. Mutta voi sitä riemua, sitten kun onnistuin! Kuvailin aamulla kotona niin tuikkuja, ruusuja kuin muumimukejakin. Illemmalla sitten kävin luonnossa kuvailemassa ja ylemmän kuvan hillan kukkakin löytyi samalta reissulta.

Voi että miten upeita kuvia saakaan aikaan kun vaan kehtaa opetella tällaisen pikkujutun! Hihkun innosta niin kuin pikkutyttö joka on oppinut uuden taidon. Vaikka tämänhän osaa varmaan kuka tahansa perusbloggari. :D

Tässä tämän päivän tuotosta. Subwayn limu menossa mukana. :'D

Tunnisteet: , ,

2 kommenttia:

29. toukokuuta 2016 klo 11.08 , Blogger Anneli kirjoitti...

Se on tosi hyvä fiilis kun oppii jotain uutta kuvailussa :) tsemppiä treenailuun! Kannattaa myös jo aika alussa alkaa opetella kuvien käsittelyä, esim. Lightroom on mun mielestä tosi näppärä ja simppeli :)

http://elamaatangolla.blogspot.fi/

 
29. toukokuuta 2016 klo 12.19 , Blogger Unknown kirjoitti...

Niinpä ja kun oppii yhden uuden jutun niin se motivoi oppimaan aina lisää! Kiitos tsempeistä! Mulla on nyt paint.net-ohjelma, jolla pystyy säätämään ainakin kontrasteja, kirkkautta, sävyjä..mutta tuo lightroom on kyllä ollut myös mielessä ja varmaan hankin sen sitten kun tästä enemmän innostun, monet ovat suositelleet :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu